Beertenhuus - daar kun je mee vooruit
BIS Autolease en Verhuur

met de B van Beertenhuus

Lease informatie

 

Ritten Administratie


Normen voor het bijhouden van een rittenadministratie:
Het bewijs dat niet meer dan 500 kilometer privé wordt gereden, kan zowel voor personen- als voor bestelwagens in elk geval worden geleverd door middel van een sluitende kilometeradministratie.

De rittenregistratie dient ten minste de volgende gegevens bevatten:
 • Merk, type en kenteken van de auto;
 • Periode van terbeschikkingstelling van de auto;
 • Per rit;
 • Datum;
 • Beginstand en eindstand van de kilometerteller;
 • Beginadres en eindadres;
 • De gereden route indien deze afwijkt van de meest gebruikelijke;
 • Het karakter van de rit.
Andere vormen van bewijs zijn ook toegestaan. Enkele voorbeelden van bewijs dat is geaccepteerd door de rechter:
 • werkgever en werknemer zijn schriftelijk overeengekomen dat het werknemer niet is toegestaan de auto privé te gebruiken en dat de werkgever hierop controle uitoefent. De auto is voorts niet verzekerd tijdens privé gebruik en werknemer beschikt over een privé auto.
 • werkgever heeft het privé gebruik verboden en de kilometers worden vastgelegd middels een black box. Ook hier dient de werkgever periodieke controles uit te voeren.
 • werkgever en werknemer hebben afgesproken dat de auto buiten werktijden op het terrein van werkgever wordt gestald. Dit dient weer door de werkgever gecontroleerd te worden.

Betaling Brandstof


Contant betalen aan de pomp blijft levensgevaarlijk

Veel ondernemers of werknemers met een auto van de zaak betalen de brandstof aan de pomp contant. Ze bewaren de kassabon als bewijs van de betaling. Daarmee wordt een groot risico gelopen, want de Belastingdienst vindt een kassabon met BTW geen volwaardige factuur. De naam van de afnemer staat er immers niet op vermeld!

De oplossing is niet moeilijk. Betaal met een bankpas of een tankpas. Deze staan op naam. Bon en afrekening samen zijn voldoende bewijs. Dat moet administratief wel worden geregeld.

Hoe de Belastingdienst haar eisen formuleert vindt u hier:
http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/omzetbelasting/ob03/ob03-11.html

Benzine of Diesel


Omslagpunt brandstofsoort berekenen

Voor de zakelijk rijder die veel kilometers maakt is de keuze voor een diesel niet meer vanzelfsprekend. Door het afnemende prijsverschil tussen benzine en diesel en door fiscale maatregelen schuift het omslagpunt waarop diesel voordeliger op namelijk op. Voor Autodisk reden de site benzineofdiesel.nl te lanceren, waarop zakelijk rijders en wagenparkbeheerders kunnen uitrekenen welke brandstofsoort voordeliger is: benzine, diesel of autogas. De bezoeker kiest merk, model en type en vult de looptijd en het jaarkilometrage in. De site selecteert een vergelijkbaar model met een alternatieve brandstof en laat zien wat de maandelijkse kosten van beide uitvoeringen zijn. Het verschil is direct zichtbaar. Indien een benzineauto goedkoper is heeft dit voor de berijder als bijkomend voordeel dat de aanschafprijs lager ligt dan de dieseluitvoering, wat gunstig is voor de fiscale bijtelling.

Beertenhuus - @AnnyRensink, Tim had het er vandaag al over. Veel succes en plezier alvast!
Beertenhuus - Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan de vacature van Bergingsbedrijf Iliohan. (oproepbasis) http://t.co/88H56aem
Beertenhuus - Doe ook mee met het nationale autoschade onderzoek! http://t.co/PlMhS0mb http://t.co/6tvmfZPh